Programleder Mette tar deg gjennom fire episoder for å vise deg hvilke spennende fremtidsjobber du kan få dersom du velger T-matte.

I første episode av Fremtidsjobbene skal Mette lære mer om hva det vil si å jobbe med apper. Hun møter Axel, som har startet gjenbruksappen Tise. Axel tok T-matte på videregående og har studert industriell økonomi og teknologiledelse på NTNU. Han var mer sikker på at han kom til å få bruk for matte enn at han skulle starte en app med klær, men synes at mattekunnskapen har vært veldig nyttig i jobben han har nå. I tillegg har Mette noen lure triks i ermet som hun tester på Axel. Se første episode her:

 

Omtrent 40 000 elever begynner på studieforberedende på videregående skole denne høsten. Dersom du er blant dem, må du velge mellom p- og t-matte.

Mange synes valget mellom disse to fagene er vanskelig. I fjor var det flere som valgte p-matte enn t-matte, selv om sistnevnte gir deg flere valgmuligheter senere i livet. Årsaken til dette kan være at mange er usikre på hva de kan bli hvis de velger T-matte, og kanskje kun kjenner til de tradisjonelle mulighetene, som lege- eller ingeniørstudier. Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering (NSR) har derfor laget en liten nett-TV serie som viser hvilke muligheter du faktisk får ved å velge T-matte.