Programleder Mette tar deg gjennom fire episoder for å vise deg hvilke spennende fremtidsjobber du kan få dersom du velger T-matte.

I andre episode av Fremtidsjobbene utforsker Mette robotverden. Hun møter Kristin i No Isolation, en bedrift som har laget en robot for syke barn som ikke kan være tilstede i undervisning eller med venner. Kristin viser Mette hvor mye kreativt arbeid som kreves for å lage en robot, og ikke minst alle de morsomme maskinene hun får jobbe med. Mette kjenner til og med igjen én av de. Kjenner du igjen 3D-printeren i filmen? Trykk på play og se episoden:

 

Omtrent 40 000 elever begynner på studieforberedende på videregående skole denne høsten. Dersom du er blant dem, må du velge mellom p- og t-matte.

Mange synes valget mellom disse to fagene er vanskelig. I fjor var det flere som valgte p-matte enn t-matte, selv om sistnevnte gir deg flere valgmuligheter senere i livet. Årsaken til dette kan være at mange er usikre på hva de kan bli hvis de velger T-matte, og kanskje kun kjenner til de tradisjonelle mulighetene, som lege- eller ingeniørstudier. Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering (NSR) har derfor laget en liten nett-TV serie som viser hvilke muligheter du faktisk får ved å velge T-matte.