Programleder Mette tar deg gjennom fire episoder for å vise deg hvilke spennende fremtidsjobber du kan få dersom du velger T-matte.

I tredje episode av Fremtidsjobbene besøker Mette en bedrift som jobber med kunstig intelligens. Hun møter Kristoffer som jobber i AVO Consulting med såkalte arbeidsroboter. Disse robotene er visstnok flinkere enn mennesker til å gjøre kontorarbeid og mye, mye mer! Den kan til og med hjelpe Mette med å takke for gratulasjoner på Facebook, men det går ikke helt etter planen. Trykk på play for å se episoden:

Omtrent 40 000 elever begynner på studieforberedende på videregående skole denne høsten. Dersom du er blant dem, må du velge mellom p- og t-matte.

 

Mange synes valget mellom disse to fagene er vanskelig. I fjor var det flere som valgte p-matte enn t-matte, selv om sistnevnte gir deg flere valgmuligheter senere i livet. Årsaken til dette kan være at mange er usikre på hva de kan bli hvis de velger T-matte, og kanskje kun kjenner til de tradisjonelle mulighetene, som lege- eller ingeniørstudier. Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering (NSR) har derfor laget en liten nett-TV serie som viser hvilke muligheter du faktisk får ved å velge T-matte.