Programleder Mette tar deg gjennom fire episoder for å vise hvilke spennende fremtidsjobber du kan få dersom du velger T-matte.

 

I fjerde episode av Fremtidsjobbene utforsker Mette droneverdenen. Hun møter Ole Jørgen, som sammen med andre ingeniører har laget en drone som har en sykt kul egenskap: Den kan styre seg selv og følge brukeren ved hjelp av kunstig intelligens. Hvem forfølges av dronen i denne episoden? Finn det ut ved å trykke på play:

 

 

Omtrent 40 000 elever begynner på studieforberedende på videregående skole denne høsten. Dersom du er blant dem, må du velge mellom P- og T-matte.

 

Mange synes valget mellom disse to fagene er vanskelig. I fjor var det flere som valgte P-matte enn T-matte, selv om sistnevnte gir deg flere valgmuligheter senere i livet. Årsaken til dette kan være at mange er usikre på hva de kan bli hvis de velger T-matte, og kanskje kun kjenner til de tradisjonelle mulighetene, som lege- eller ingeniørstudier. Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering (NSR) har derfor laget en liten nett-TV-serie som viser hvilke muligheter du faktisk får ved å velge T-matte.