VR7

Fremtidsjobbene

I sesong 2 av Fremtidsjobbene besøker Mette Chemfree, VIO og Playpulse – tre spennende jobber du kan få dersom du velger realfagstudier! Realfaglige yrker kan for eksempel handle om miljø, eller spill- og apputvikling.

Episode 1:

I første episode av møter vi Karl som jobber i Chemfree. Mette lærer hvordan deres løsning rydder opp etter oss mennesker når vi søler olje i havet, og tester ut å rydde opp etter eget søl. Se episoden her:

Episode 2:

I andre episode av Fremtidsjobbene oppdager Mette den norskutviklede tjenesten VIO som er en slags Netflix for magasiner. Agnes, som er gründer av VIO, forteller om hvordan realfagsstudier har gjort det mulig å bli tech-gründer i Norge.

Hvordan er det egentlig å være sin egen sjef i en nyoppstartet teknologibedrift? Finn det ut ved å trykke play.

Episode 3:

I tredje episode av fremtidsjobbene besøker Mette en bedrift som ønsker å gjøre det morsommere å trene. Med Playpulse sitt dataspill kan du trene og spille samtidig. Elina, som har vært med å skape den utradisjonelle treningsformen, tror spillifisering av spinningstimene vil motivere unge til å bevege seg mer.

Men hva har realfag med spill å gjøre egentlig? Se episoden og få svaret:

Hvert år søker rundt 135 000 til høyere utdanning i Norge. Har du lyst å være blant dem? Da må du velge blant 7945 studier. Dette kan være et overveldende valg for mange.

I fremtiden er det et stort behov for teknologisk kompetanse, og en realfagsrettet utdannelse gir deg større valgfrihet og flere muligheter enn mange kanskje er klar over! Nasjonalt Senter for Realfagsrekruttering (NSR) har derfor laget en liten nett-TV serie som viser hvilke muligheter du faktisk får hvis du velger å studere realfag.

Relatert