VR systemutvikler

Spillprogrammerer

Om yrket

Som spillprogrammerer planlegger, utvikler og programmerer du spillopplevelser. Jobben består i å utvikle programvaren som driver spillet og verktøyene som spilldesigneren trenger for videre utvikling av spillet.

Arbeidsoppgavene kan variere. For eksempel kan du jobbe med å få en av spillets karakterer til å bevege seg naturlig, programmere lysforholdene i spillet eller regne ut om spilleren lykkes med sine en utfordring som er avhengig av karakterens egenskaper.

Utdanningsbakgrunn

Veien til å bli spillprogrammerer er mange. Mange er utdannet innen informatikk eller annen datateknisk utdanning. Flere institusjoner i Norge tilbyr egne spillrelaterte utdanninger.

Jobb

Spillprogrammerere jobber først og fremst i bedrifter innen spillindustrien. Mange jobber som programutviklere i bedrifter der visuelle virkemidler og multimedia benyttes. Med utdanning innen spillteknologi er du også attraktiv i andre industrier som for eksempel olje, kraft og mobiltelefoni. Du kan jobbe både i norsk og internasjonalt næringsliv.

Personlige egenskaper

Som spillprogrammerer har du god forståelse for teknologien som benyttes innen spill, og er ansvarlig for spillmotoren som påvirker spillets kvalitet og levetid. Du har også kunnskap om ulike sjangre og ulike typer spill.

Som spillprogrammerer må du jobbe strukturert, både alene og i samarbeid med andre. Du vil jobbe med mennesker med variert bakgrunn, og ikke alle er like tekniske.

Lenker

Lisens