Izabela (27) jobber med kunstig intelligens i Microsoft

Izabela er løsningsrådgiver innenfor dataanalyse og kunstig intelligens hos Microsoft. – Jeg bruker problemløsningen jeg lærte i matte hver dag.

Skjermbilde 2020 08 20 kl 11 31 30

– Jeg ble anbefalt å søke og tenkte «hvorfor ikke?» Det var egentlig ikke planen min, men nå jeg her og ville ikke vært noe annet sted. Det er masse som skjer og jeg lærer noe nytt hver dag, sier Izabela (27).

Hun jobber som løsningsrådgiver innenfor dataanalyse og kunstig intelligens i Microsoft. I tillegg er hun ansvarlig for selskapets start-up-program for småbedrifter i Norge.


Se mer om Izabelas realfagsreise i videoen under.

Etter videregående studerte Izabela til å bli siviløkonom i Polen. Deretter tok hun master i shipping på Norges Handelsøyskole (NHH). Og innimellom alt det bodde hun i Chile, Sveits og Tyskland.

– For meg kan du godt si at veien ble til mens jeg gikk. Og det er litt viktig for meg å få frem: Man trenger ikke alltid planlegge alt, og man kan fint lykkes i livet selv om man ikke vet hva man vil. Noen ganger kan det dukke opp muligheter underveis som man ikke var forberedt på, og da må man bare tørre å ta sjansen og hoppe i det, sier hun.

“Når man jobber med matte en stund kommer man over en kneik som gjør at det blir lettere med problemløsning. Matte er en måte å tenke på”

Matte er en måte å tenke på

Likevel er det et spesielt et valg Izabela er glad for at hun gjorde i tidlig alder. Et valg som nettopp har gjort det lettere å ha flere valgmuligheter åpne.

– Jeg tok det som tilsvarer T-matte på videregående i Polen. Noen ganger følte jeg at det var vanskelig, men mest av alt er jeg glad for verktøyene det ga meg. Når man jobber med matte en stund kommer man over en kneik som gjør at det blir lettere med problemløsning. Matte er en måte å tenke på.

GRAB 00 03 31 03 Still004

Det kommer godt med i jobben som løsningsrådgiver hos Microsoft. Hun hjelper bedrifter med alt fra å lage chatbots til å bruke kunstig intelligens med bildegjenkjenning for blinde.

– Det er lett å tenke matte bare er noen tall på et papir. Men med matte og teknologi kan man gjøre verden til et bedre sted, ved å utvikle løsninger eller lage oppfinnelser som gjør livene våre enklere. Jeg er spent på hva det neste store gjennombruddet skal bli, avslutter Izabela.

“Med matte og teknologi kan vi lage oppfinnelser som gjør livene våre enklere”